Dupa 8 ani in care am impartasit ganduri cu cei aproape 40.000 de persoane care au urmarit postarile acestui blog, am decis sa trec la un nivel mai inalt. Nu stiu ce va urma, poate nu vor mai fi la fel de multi cititori sau "curiosi" insa, sper sa fie macar unul sau doi care va fi incurajat de acele postari. Vor fi mai multe lucruri interesante, pe langa postari, vor fi si altele, ca de exemplu o biblioteca, de unde vei putea descarca gratuit carti (crestine) electronice (ePub, PDF, MOBI, azw...etc), sau carti cu link-uri inspre magazinele de unde le poti cumpara; jocuri (intrebari din Biblie) direct pe site, fara a fi nevoit sa instalezi programe in calculator. Pentru moment versiunea pentru telefon este in lucru, asa ca, daca vrei sa arunci o privire, ai linkul mai jos. Pentru moment recomand sa intri de pe un calculator, pana versiunea pentru telefon va fi gata. Multumesc pentru atentie si vizita. Pana site-ul va fi gata, mai sunt exact:

NOUL BLOG va fi disponibil >>> AICI

Sunday, April 29, 2012

Iti faci timp?

Sa ne gandim putin la ceea ce traim noi in zilele noastre, oameni grabiti, presati de timp, fara rabdare, ne enervam repede, petrecem prea mult timp facand NIMIC, de cele mai multe ori lasam timpul sa zboare atat de repede si fara rost uneori...vreau acum sa te opresti din mersul tau grabit spre viitor si sa te gandesti la ceva ce merita cu adevarat, gandeste-te ca tu acum poate esti in situatia in care spui: "ABIA ASTEPT SA...fie maine, sa termin scoala, sa se incheie programul de lucru, sa ma pun in pat sa dorm...totusi, dupa ce trec toate astea ce facem? de exemplu, terminam programul de lucru, mergem acasa pierzand tot timpul ramas fara rost, poate uitandu-ne la televizor, poate (ce e la moda acum) facebook-ul...si noi ne plangem ca nu mai avem timp, corect? Haide-ti sa nu mai ABIA ASTEPTAM ci sa ne gandim ca tot timpul acesta pierdut nu il vom mai avea, timpul pt a face un bine, timpul pt a sta de vorba cu Dumnezeu, timp in care noi putem face atatea fara sa il numim TIMP PIERDUT. Am trecut si eu prin situatia asta de multe ori si mi-am dat seama ca daca spun mereu ca abia astept, sau tot gandindu-ma la VIITOR pierd PREZENTULcare stiu cum e, dar viitorul nu pot sa stiu, haide-ti sa nu mai ne facem din asta o obisnuinta, iar daca am facut-o deja sa incercam sa schimbam...sa ne uitam la prezent nu la trecut sau viitor, inchei cu o poezie pe care eu nu am inteles-o, pana acum...

În trecerea grãbitã prin lume, cãtre veci,
Fã-ţi timp, mãcar o clipã, sã vezi pe unde treci!
(sti ca poate de multe ori treci prin bucurii fara ca tu sa iti dai seama din cauza preocuparii de viitor?)
Fã-ţi timp sã vezi durerea şi lacrima arzînd,
Fã-ţi timp sã poţi, cu mila, sã le alini, trecînd.

Fã-ţi timp pentru-adevãruri şi adînciri în vis,

Fã-ţi timp pentru cîntare cu sufletul deschis,
(Cand te-ai oprit din drumul tau si ti-ai spus ca Dumnezeu merita sa ii cant macar o cantare din cand in cand? Dar nu oricum ci CU SUFLETUL DESCHIS)
Fã-ţi timp sã vezi pãdurea, s-asculţi lîng-un izvor,
Fã-ţi timp s-auzi ce spune o floare, un cocor!
(De multe ori, sau de fiecare data cand trecem pe langa o apa curgatoare, nu ne dam seama cat de frumos suna susurul acela bland al apei...ingrijorandu-ne, nu ne gandim decat la ce va fi maine...etc)

Fã-ţi timp s-aştepţi din urmã cînd mergi cu slãbãnogi,

Fã-ţi timp pe-un munte, seara, stînd singur sã te rogi,
Fã-ţi timp sã stai cu mama şi tatãl tãu bãtrîni,
Fã-ţi timp de-o vorbã bunã şi-o coajã pentru cîini.

Fã-ţi timp sã stai aproape de cei iubiţi, voios,

Fã-ţi timp sã fii şi-al casei în slujba lui Cristos,
Fã-ţi timp sã guşti frumuseţea din tot ce e curat,
Fã-ţi timp, cãci eşti de taine şi lumi înconjurat.

Fã-ţi timp de rugãciune, de post şi meditãri,

Fã-ţi timp de cercetarea de fraţi şi de-adunãri,
Fã-ţi timp şi-adunã-ţi zilnic din toate cîte-un pic,
Fã-ţi timp, cãci viaţa trece şi cînd nu faci nimic.

Fã-ţi timp lîngã Cuvîntul lui Dumnezeu sã stai,

Fã-ţi timp, cãci toate-acestea au pentru tine-un grai,
Fã-ţi timp s-asculţi la toate, din toate sã înveţi,
Fã-ţi timp sã-i dai vieţii şi morţii tale preţ.

Fã-ţi timp acum, cã-n urmã zadarnic ai sã plîngi;

Comoara risipitã a vieţii, n-o mai strîngi.
(Stiai ca intr-o zi vom da socoteala pt tot ce acum traim? ACUM, maine e un mister pt noi, dar ACUM cum petreci prezentul? Odata ne vom trezi din graba noastra dar va fi prea tarziu pt a mai putea sa facem ce putem sa facem acum...ne vom da seama ca timpul a zburat prea repede, si vom vrea sa ne fi trezit mai repede)
AJUNGE ZILEI NECAZUL EI!!!
Cine, ingrijorandu-se, mai poate adauga un cot la inaltimea lui?!?

No comments:

Post a Comment

Comentariile tale pot sa incurajeze...