Dupa 8 ani in care am impartasit ganduri cu cei aproape 40.000 de persoane care au urmarit postarile acestui blog, am decis sa trec la un nivel mai inalt. Nu stiu ce va urma, poate nu vor mai fi la fel de multi cititori sau "curiosi" insa, sper sa fie macar unul sau doi care va fi incurajat de acele postari. Vor fi mai multe lucruri interesante, pe langa postari, vor fi si altele, ca de exemplu o biblioteca, de unde vei putea descarca gratuit carti (crestine) electronice (ePub, PDF, MOBI, azw...etc), sau carti cu link-uri inspre magazinele de unde le poti cumpara; jocuri (intrebari din Biblie) direct pe site, fara a fi nevoit sa instalezi programe in calculator. Pentru moment versiunea pentru telefon este in lucru, asa ca, daca vrei sa arunci o privire, ai linkul mai jos. Pentru moment recomand sa intri de pe un calculator, pana versiunea pentru telefon va fi gata. Multumesc pentru atentie si vizita. Pana site-ul va fi gata, mai sunt exact:

NOUL BLOG va fi disponibil >>> AICI

Tuesday, November 15, 2011

Dumnezeu sau istoria

Spunea un frate intr-o predica: "In timp ce mergeam cu trenul inspre facultate, am intrat intr-un compartiment unde era un om mai invarsta decat mine, un barbat prezentabil, aranjat, cu diplomatul langa el...parea a fi profesor. Dupa cateva minute, acel barbat a intrat in vorba cu mine si m-a intrebat, unde mergi, tinere? eu i-am raspuns respectuos ca merg la facultate, sunt ultmul an...fiind foarte interesat de asta, m-a intrebat mai multe lucruri, iar ultimul lucru care m-a intrebat a fost urmatorul, la ce esti student? Eu i-am raspuns ca sunt student la teologie. Cand a auzit acest raspuns s-a uitat inspre mine si mi-a reprosat ca credea ca sunt un om mai serios...m-am uimit putin de reactia acelui profesor cand mi-a spus asta. Esti tanar, de ce ai ales sa crezi in ceva ce nu exista. Eu am incercat sa ii spun ca Dumnezeu exista ca a murit pt pacatele noastre, pt mine, pt el...si incercand sa ma "inchida" mi-a spus, cum spunem majoritatea dintre noi de multe ori cuiva care crede in Dumnezeu, DA' L-AI VAZUT? Atunci, plin de bucuria care imi inunda sufletul i-am raspuns, aratand cu degetul in sus, inspre ceruri, nu L-am vazut, dar I-am simtit mana cand nu am avut ce sa mananc, nu L-am vazut dar I-am simtit dragostea cand nimeni nu ma iubea...nu, nu L-am vazut, dar atunci cand am avut nevoie de ajutor, toti m-au parasit, dar El a fost singurul care a ramas alaturi de mine...nu L-am vazut...Profesorul nu a mai avut ce sa spuna...dupa un timp, l-am intrebat si eu...nu va suparati domnule, dumneavoastra sunteti profesor? Dandu-si un aer de persoana intelectuala mi-a raspuns ferm, DA...sunt profesor de istorie. Bun, i-am raspuns...Dumneavoastra credeti ca a existat Mihai Viteazul? Schitand un zambet a spus ca Da, crede ca exista Mihai Viteazul...un raspuns mai bun nici nu se putea...Dar l-ati vazut?, repetand exact situatia precedenta cand el mi-a spuslucrurile acelea despre Dumnezeu. Pai, nu l-am vazut, dar cred ca exista pt ca scrie istoria...Domnule, depsre Mihai Viteazul scrie Istoria, dar despre Dumnezeu scrie Biblia, Cuvantul Domnului...aceste cuvinte au fost ultimele dinainte ca el sa coboare..."
Vedeti, un om crede mai repede intr-un lucru despre care se vorbeste mai putin, care are o anumita influenta asupra vietii unora sau altora, dar despre Acela care ne-a creeat, si care scrie Biblia, se vorbeste atat de mult in toata lumea, nu doar intr-o anumita tara sau regiuni...si cu toate astea nu credem ca exista. De cate ori I-am vazut mana la lucru in viata noastra, poate daca azi de dimineata ai mers la robinet ai deschis robinetul si a curs apa fara sa o platesti (apa nu se plateste, doar curatarea apei), daca aseara ai avut un acoperis de-asupra capului, daca ai avut ce sa mananci tu si familia ta...crezi ca a fost Mihai Viteazul? A fost Vlad Tepes, sau stiu eu mai care? Nu, nu a fost el, a fost Dumnezeu care a spus ca va fi cu noi oriunde si oricand, chiar daca vei trece prin foc, flacara nu te va aprinde, daca vei trece prin ape, nu te va inghitii si raurile nu te vor ineca (vezi ISAIA 43:2) De ce avem mai mare incredere in altcineva decat in Dumnezeu? Ne este atat de greu sa recunoastem ca fara Dumnezeu nu suntem nimic, sau poate e incapatanarea...De multe ori am simtit cum Dumnezeu imi raspunde la gandurile mele, inainte de a le cere...Avem un Dumnezeu VIU si ADEVARAT...

1 comment:

  1. Amin! Slava Lui ca ne poarta pe bratele Lui! E minunat sa stii ca ai un Dumnezeu care iti poarta de grija!
    Multa binecuvantare!

    ReplyDelete

Comentariile tale pot sa incurajeze...